Tartaar van tomaat en watermeloen

Dit recept van vegetarische steak tartaar van tomaat en watermeloen is een heel bijzonder gerecht. Wil je jouw gasten verbazen met een vegetarisch tussengerecht dan is dit de winnaar. Je wordt verrast door de smaken en structuren in het gerecht. Serveer dit gerecht als voorgerecht of gewoon als lunch met wat geroosterd brood. Een ‘must eat’ voor iedereen, maar zeker vegetariërs!

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • snuf fijn zeezout
  • 100 gram watermeloen
  • sap van 1/2 citroen
  • 8 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • snuf witte peper
  • Mayonaise
  • 20 gram eiwit
  • 40 gram yoghurt
  • 5 gram sushi azijn
  • 2 gram fijn zeezout
  • 120 gram zonnebloemolie
  • 2 el kappertjes
  • Garnering
  • 1 doosje eetbare bloemen zoals Goudsbloem
  • 1 doosje groene kruiden zoals Indische kers of kervel topjesBereidingswijze

Tartaar

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden hete lucht

  2. Snijd de watermeloen in plakken van een halve centimeter en leg ze op het bakpapier

  3. Droog de meloen in de oven tot je een derde over hebt. Dit duurt ongeveer een uur

  4. Laat volledig afkoelen en snij de watermeloen in blokjes hou apart

  5. Dompel de pomodori tomaten 10 seconden in kokend water en direct erna in koud water. Verwijder het velletje

  6. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad

  7. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng het met de watermeloen

  8. Snijd de gedroogde tomaten in fijne blokjes en meng het met de tomaten meloen mix

  9. Breng het geheel op smaak met sap van een halve limoen, witte peper en zeezout

  10. Zet het in de koelkast voor later gebruik

Mayonaise

  1. Doe alle ingrediënten in een maatbeker

  2. Zet de staafmixer onder op de maatbeker en zet aan. De mayonaise zal nu gaan binden

  3. Als het een homogene massa is stop je met mixen en bewaar je het in de koelkast

Krokantjes

  1. Verwarm de frituur voor op 180 graden

  2. Giet de kappertjes af en dep ze goed droog

  3. Frituur de kappertjes krokant tot ze uitgebruist zijn. Let op, het kan spetteren

  4. Schep de kappertjes uit de frituur en laat ze uitlekken op keukenpapier

Serveren

  1. Schep de tartaar in de borden

  2. Verdeel de yoghurt mayonaise rondom de tartaar

  3. Garneer met kruiden en eetbare bloemen rondom